Fanuc`tan kesintisiz teknolojiyle üretimde durmak yok
Uzaktan servis ve analizle üretimde verimlilik ve kesintisizlik sağlayan FANUC Assisted Reality (FAR) teknolojisi hayata geçti
Pandemi döneminde güvenlik ve verimlilik zorluklarının giderilmesi yönünde Endüstri 4.0 uygulamalarını güncelleyen otomasyon lideri FANUC, müÅŸterilerinin uzaktan acil servis desteÄŸi alabileceÄŸi FANUC Assisted Reality (FAR) teknolojisini hayata geçirdi. Fiziki temas olmadan akıllı telefon veya tablet üzerinden ürün problemlerinin analizini saÄŸlayan FAR teknolojisi, otomotiv, otomotiv yan sanayi ve gıda baÅŸta olmak üzere tüm lokomotif sektörlerde duruÅŸ maliyetlerini minimize ederek üretimin kesintisiz bir biçimde devam etmesini saÄŸlıyor.
CNC kontrol sistemleri, Endüstriyel Robotlar, Robodrill (İşleme Merkezi), Robocut (Tel Erozyon), Roboshot (Plastik Enjeksiyon) ve Robonano (Hassas Torna) gibi fabrika otomasyon sistemlerinin üretiminde dünya lideri FANUC, Endüstri 4.0 teknolojilerine bir yenisini daha ekledi. Japon devi, dünya çapında tüm endüstrileri tehdit eden Koronavirüs salgınının üretim süreçlerindeki negatif etkisini minimize etmeyi hedefleyen uzaktan servis hizmeti FANUC Assisted Reality (FAR) teknolojisini müÅŸterilerine sundu. FAR hizmeti, FANUC ürünlerinin bakımıyla birlikte ürünlerin garanti sürelerinin arttırılması, 7/24 telefon desteÄŸi ve yerinde servis gibi hizmetleri de içeriyor.
“FAR, pandeminin ulaşımı kısıtlamasının dezavantajının önüne geçerek uzaktan destekle arıza süresini azaltıyor ve verimliliÄŸi arttırırken üretimin kesintisizliÄŸini destekliyor”
FANUC ofislerinden uzakta bulunan veya sıkı bir üretim temposu bulunan firmaların talepleri doÄŸrultusunda FAR teknolojisi hazırlıklarının pandemi öncesine dayandığını aktaran FANUC Türkiye Robot Teknik Müdürü Murat Kısa, pandemi ile birlikte sosyal mesafe kurallarının oluÅŸması, ulaşımın daha kısıtlı ve zor hale gelmesiyle Nisan 2020 itibariyle hizmeti sunmaya baÅŸladıklarını belirtti. Murat Kısa “FANUC Assisted Reality, müÅŸterilerimizin özel bir ekipmana ihtiyaç duymadan uzaktan yardım hattımız üzerinden akıllı telefon veya tabletle video görüÅŸmesi yapabileceÄŸi, resim paylaÅŸabileceÄŸi, video üzerinden anlık çizimler iletebileceÄŸi yani acil servis desteÄŸi alabileceÄŸi dijital bir sistem. Yardım hattımız ile müÅŸterimizin problemini daha kısa sürede analiz edebiliyor ve yerinde servis hizmeti saÄŸlanması gerekiyorsa parça listesini hızlıca oluÅŸturabiliyoruz. Teknolojimizle 4 milyon Euro deÄŸerindeki stoklarımızda bulunan parçalarla müÅŸterimizin ihtiyaçlarını en kısa sürede gideriyoruz. FAR, pandeminin ulaşımı kısıtlamasının dezavantajının önüne geçerek uzaktan destekle arıza süresini azaltıyor ve verimliliÄŸi arttırırken üretimin kesintisizliÄŸini destekliyor” dedi.
“Servis Her Åžeyden Önce Gelir”
Kısa, FAR teknolojisinin aynı zamanda teÅŸhisin doÄŸru yapılmasını saÄŸlayarak ikinci kez servis ihtimalini ortadan kaldırdığını belitti. “SunmuÅŸ olduÄŸumuz bu dijital servis hizmeti Endüstri 4.0 ile uyumlu olup FANUC’un “Service First” yani “Servis Her Åžeyden Önce Gelir” yaklaşımını da en iyi biçimde yansıtıyor.” diyen Kısa “FAR, üretim kritikliÄŸi yüksek olan ve duruÅŸa tahammülü olmayan otomotiv, otomotiv yan sanayi ve gıda baÅŸta olmak üzere tüm sektörlere uyarlanabilir bir hizmet. Bu hizmeti alan müÅŸterilerimiz üretim maliyetlerinin çok yüksek olduÄŸunu göz önünde bulundurarak duruÅŸ maliyetlerini minimize etmek üzere bize baÅŸvuruyorlar.” açıklamasında bulundu.