HALICI Elektronik PILZ’in Global Sistem Partneri oldu.
Makine emniyetinin mucidi PILZ’in globalde baÅŸlattığı “Sistem PartnerliÄŸi” uygulamasının Türkiye’deki ilk üyesi HALICI Elektronik oldu. PILZ’in 2018 yılı başında baÅŸlattığı “Global Sistem PartnerliÄŸi” uygulaması kapsamında, faaliyette olduÄŸu 32 ülkedeki partner adayları ile görüÅŸmeler ve deÄŸerlendirmeler baÅŸlatıldı. Firma ve kaynak büyüklüÄŸü, sektörel tecrübe ve referans, mühendislik kabiliyetleri ve organizasyonel uygunluk gibi birçok farklı kriteri yerine getiren HALICI Elektronik PILZ’in baÅŸta Türkiye olmak üzere, OrtadoÄŸu bölgesinde “Sistem PartnerliÄŸi” ünvanına layık görüldü.
İmza töreni HALICI Elektronik üst yönetimi ve PILZ’in satıştan sorumlu BaÅŸkan Yardımcısı Christian Erles ve Bölge Satış Yöneticisi Oliver Recklebe’nin katılımları ile PILZ’in İstanbul’daki merkez ofisinde yapıldı. HALICI Elektronik Genel Müdürü Hüseyin Halıcı ile PILZ Genel Müdürü Yavuz Çopur’un imza koydukları sözleÅŸme ile HALICI Elektronik PILZ’in global sistem partnerleri arasındaki yerini aldı.
İmza töreni sonrası konuÅŸan Hüseyin Halıcı bu anlaÅŸma ile HALICI Elektronik’in gerek makine emniyeti uygulamaları ve revizyonları, gerekse de Sanayi 4.0 yazılım ve çözümleri konusunda ÅŸirketlerinin sektörde önemli bir portföy deÄŸeri ve tecrübe kazanacağını bildirdi.
PILZ Genel Müdürü Yavuz Çopur ise HALICI Elektronik gibi güçlü ve tecrübeli bir partneri kazanmaktan duydukları mutluluÄŸu dile getirerek yapılan bu iÅŸbirliÄŸinin sadece Türkiye’de deÄŸil, PILZ Türkiye’ye baÄŸlanan coÄŸrafyada da kendilerine önemli bir güç katacağını vurguladı.
PILZ Hakkında: Emniyet Otomasyonunun mucidi Pilz 1948 yılında Hermann Pilz tarafından Almanya’da kuruldu. 1968 yılında Dünya’nın ilk çift el emniyet rölesini pazara sunduÄŸu günden bugüne Pilz icat ettiÄŸi Emniyet Otomasyonu konusunda ileri teknoloji üreten, ürün ve hizmetler geliÅŸtiren sektöründe lider bir ÅŸirket haline geldi.
Bugün Pilz, aralarında Türkiye’nin de bulunduÄŸu iki bini aÅŸkın çalışanı ve 32 ülkede kendi ÅŸirketleriyle, 5 kıtaya yayılmış temsilcilik ve distribütörleriyle dünya pazarına emniyet ve otomasyon konularında ürün ve hizmetler sunan küresel bir oyuncu haline gelmiÅŸtir.
Pilz’in insan kaynaklarının %20’sini AR-GE’ye ayırması onu otomasyon sistemi üreticiliÄŸinden çok teknoloji ÅŸirketi haline getirmiÅŸtir. 2009 yılında pazara sunduÄŸu PSS 4000 otomasyon sistemi Emniyet ve Standart kontrolü tek bir platformda toplamakla kalmamış, aynı zamanda otomasyon mühendisliÄŸi ve programcılığında %40’a varan maliyet tasarrufu saÄŸlayarak sektörde bir çığır açmıştır.
Dünya çapında aynı içerik ve kalitede sunduÄŸu hizmetlerin haricinde Pilz, Türkiye ofisi bünyesinde Endüstri 4.0 kapsamında yapay zeka argümanlarını kullanarak endüstriyel yazılımlar geliÅŸtirmektedir. Türk sanayii için yenilikçi bir yaklaşım sergileyen firmaların üretken bir yapı kurmaları ve ülke kaynaklarının verimli kullanımı adına onlara destek saÄŸlamayı amaçlamıştır.
Endüstriyel otomasyon camiasındaki donanım tecrübesini, yazılımsal yaklaşımlarla destekleyerek “Yarı Otonom” çalışan çözümler üretebilen Pilz Türkiye, bu alanda BiliÅŸim Teknolojileri (BT) uzmanları ile beraber çalışmakta ve hedef kitlenin sorunlarına ve onların ihtiyacı olan çözümlere odaklanmaktadır.
HALICI Elektronik Hakkında: Halıcı Elektronik 1994 yılında kurulmuÅŸ olup, Türk endüstri sektörüne otomasyon, elektrik ve telekomünikasyon alanlarında hizmet sunmaktadır.
KurulduÄŸu günden bu zamana kadar deneyimli mühendislik kadrosuyla Türkiye'de ve yurtdışında çok sayıda Elektrik ve Otomasyon projesini baÅŸarıyla tamamlamış olup, partneri olduÄŸu global firmalarla Türkiye’ de lider ürün tedarikçisi olan bir firma konumuna ulaÅŸmıştır.
Halıcı Elektronik İstanbul merkez, Bursa, İzmir, Ankara ÅŸubelerinde 80 kiÅŸilik ekibiyle faaliyet göstermektedir. GeliÅŸen teknolojileri takip ederek ve sürekli kendini geliÅŸtirerek, müÅŸterilerine güvenilir çözümler sunan sektörde akla ilk gelen firma haline gelmiÅŸtir.
Endüstri 4.0 çözümleri için biliÅŸim firmaları ile AR-GE çalışmaları yapan HALICI ülkemizdeki üreticilere ileri teknoloji anlamında da katkıda bulunmayı hedeflemiÅŸtir.